SØHESTEMAD

I denne uge deltog Motorikland-teamet i kurset ‘Børn, fysioterapi og mental sundhed’ ved fysioterapeut Pernille Thomsen. Pernille står bag bogen ‘Børns mentale sundhed’, som mange måske kender fra frasen “Har du husket at fodre din søhest i dag?”

Børns mentale sundhed er med god grund i fokus for øjeblikket. Flere børn er stressede, oplever søvnproblemer, har smerter uden fysiologiske forklaringer eller oplever skolevægring/ufrivillig skolefravær. Når børn ikke trives, påvirkes deres nervesystem.

Gennem kurset er vi blevet introduceret til begrebet ‘Søhestemad’, der omhandler hjernens fysiologi og funktion, samt hvordan vi med fysioterapi, igennem leg, bevægelse og berøring, kan “fodre” det sted i hjernen (hippocampus/søhesten) der er involveret i læring, hukommelse og følelsesmæssig regulering. Derfor bød kurset også på en masse fysisk aktivitet, hvor vi der deltog både skulle have pulsen op men også arbejde med berøring og vejrtrækning.

Som fysioterapeuter kan vi bidrage til at styrke børns mentale sundhed og skabe øget trivsel hos børn der har det svært. Har du et barn i mistrivsel er du velkommen til at kontakte os for en snak om hvordan vi kan hjælpe dit barn til ro og trivsel.

Det sker i Motorikland

30. april 2024

ÅBEN LEGESAL

Vi stiller vores bedste legesager frem og inviterer forældre og børn fra 0-2 år indenfor til åben legesal tirsdag d. 30. april fra kl 9.30-11. Her vil være rig mulighed for motorisk udfoldelse med vores mange seje og sjove redskaber. Mød også børnefysioterapeuterne bag Motorikland, som vil være til rådighed under hele arrangementet.

Læs mere

23. april 2024

Teamaften for gravide

At blive mor kan føles som en stor omvæltning, og rejsen dertil begynder allerede i graviditeten, der for mange kan være forbundet med nye følelser og bekymringer. Kom med, når fysioterapeuterne bag Motorikland inviterer til en spændende temaaften om graviditet, den gravide krops forandringer og træning i graviditeten.

Læs mere

16. april 2024

BABYMASSAGE 0-6 MDR.

Babymassage er en gammel praksis, der med rette stadig bruges i dag. De blide strøg, faste tryg og vuggende bevægelser har nemlig ikke kun en beroligende effekt på barnet, men også flere fysiologiske fordele og positiv indvirke på den følelsesmæssige forbindelse mellem dig og dit barn.

Læs mere

Nyhedsbrev

Motorikland er meget mere end fysioterapi og holdtræning.

Vi arbejder hele tiden på at skabe oplevelser og fællesskaber med spændende foredrag og arrangementer, hvor du kan blive klogere på dit barns og din egen sundhed. Modtag vores nyhedsbrev – og få besked som den første når vi har ny, spændende viden, arrangementer og foredrag.

Website designet og udviklet af nisted-bruun.dk

Motorikland

Rødovrevej 245
2610 Rødovre

Find vej på kort

Telefon 36 41 43 19
hej@motorikland.dk